Eerste hulp aan Kinderen

Heb je zelf kinderen? Werk je veel met kinderen in verschillende leeftijden? De kans dat een kind iets overkomt is natuurlijk groot. Hulpverlening aan een baby of jong kind is anders dan eerste hulp aan een volwassene! Tja daar sta je dan. Hoe moet je reageren? Welke actie moet je ondernemen? Wie kan ik het beste bellen? Had ik nu toch maar EHBO voor kinderen gedaan! Onze vereniging geeft de cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) aan om aan die vraag te voldoen.

 

Tijdens de cursus ‘Eerste hulp aan kinderen’ krijgt je inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals
– lichaamsbouw;
– gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.
Je leert hoe Eerste Hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.  je krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
De opleiding wordt afgesloten met een toets door een erkend instructeur. Dan wordt beoordeeld of je de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Ook wordt er gelet op je geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener aan kinderen op te treden. Het zwaartepunt van de opleidingligt op de praktijk.  Indien je in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt je het certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Dit is van ook belang als je bedrijfsmatig de cursus volgt. Als je hier (nog) niet in het bezit van bent, kan de Instructeur Eerste Hulp je een moduleverklaring geven.Het Diploma Eerste Hulp aan kinderen is 2 jaar geldig en wordt telkens voor 2 jaar verlengd, mits je gedurende deze periode bij de herhalingslessen hebt aangetoond over de vereiste vaardigheden te beschikken.