Basiscursus Eerste hulp

We zeggen allemaal wel eens “mij overkomt het niet”, maar het zal je toch gebeuren dat je op straat loopt en iemand in je omgeving voelt zich niet lekker worden. Of thuis overkomt je kind of partner iets of je raakt zelf verwond door een ongeval. Tja, daar sta je dan. Hoe reageer je? Weet je wat je moet doen? Wie kun je het beste bellen? Op zo’n moment denk je: Had ik nu toch maar mijn EHBO diploma!

Op dinsdag 6 februari 2024 start een nieuwe basiscursus. In 12 lesavonden leer je wat je moet doen, maar ook vooral wat je moet laten. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur Eerste Hulp. Het examen is op 23 april 2024.

GEEF JE HIER OP!!

Praktische oefeningen met ‘echte’ slachtoffers

Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers) ingezet. Zij spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch. Als de cursus is afgerond, mag je jezelf een volwaardig eerstehulpverlener noemen.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een examen. Je moet hiervoor minstens 15 jaar oud zijn.
Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam met ondersteuning van Lotusslachtoffers. Het is een praktisch examen vanuit diverse ongevalssituaties. Het Diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) is twee jaar geldig en wordt telkens voor twee jaar verlengd bij het voldoen van voldoende herhalingslessen. Wie zijn kennis van eerste hulp wil uitbreiden kan doorgaan met bijvoorbeeld de modules Verbandleer en Kleine Ongevallen, Wandelletsel, Eerste Hulp aan Kinderen en Eerste Hulp bij Sportongevallen. Het Diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig en kan worden verlengd wanneer de houder naar het oordeel van een daartoe bevoegde beoordelaar aan de gestelde eisen van competentie voldoet. Onze vereniging heeft erkende instructeurs Eerste Hulp die tevens erkend reanimatie-instructeur zijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).
Meld je nu hier aan!!

 

Logo NRR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP
Vaak vergoeden zorgverzekeraars deze basis cursus geheel of gedeeltelijk!
Vraag het na bij uw eigen zorgverzekering.