Basiscursus Eerste hulp

We zeggen allemaal wel eens “Mij overkomt het niet”, maar het zal je toch gebeuren dat je op straat loopt en iemand in je omgeving voelt zich niet lekker worden, thuis overkomt je kind of partner iets of je raakt zelf verwond door een ongeval. Tja daar staat je dan. Hoe zal je reageren? Welke actie moet ik ondernemen? Wie kan ik het beste bellen?
Had ik nu toch maar mijn EHBO diploma!
Vereniging EHBO Flevoland kan je diverse cursussen aanbieden om aan die vraag te voldoen. Eerste hulp als basiscursus, maar ook eerste hulp aan kinderen, bij sportevenementen, bij een hartstilstand (reanimatie) en het gebruik van een AED hierbij. Kortom, een cursus om uw medemens (levensreddend) te kunnen helpen.

Tijdens de cursus leert je wat je moet doen, maar ook wat je vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld.
De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch. Als de cursus is afgerond, mag u zich een volwaardig eerstehulpverlener noemen.
 hulpverlening ehbo
De cursus wordt afgesloten met een examen. je moet hiervoor minstens 15 jaar oud zijn.
Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam met ondersteuning van Lotusslachtoffers. Het is een praktisch examen vanuit diverse ongevalssituatiesHet Diploma Eerste Hulp (voorheen eenheidsdiploma EHBO) is 2 jaar geldig en wordt telkens voor 2 jaar verlengd bij het voldoen van voldoende herhalingslessen. Wie zijn kennis van eerste hulp wil uitbreiden kan doorgaan met bijvoorbeeld de modules Verbandleer en Kleine Ongevallen, Wandelletsel, Eerste Hulp aan kinderen en Eerste Hulp bij Sportongevallen. Het Diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig en kan worden verlengd wanneer de houder naar het oordeel van een daartoe bevoegde beoordelaar aan de gestelde eisen van competentie voldoet. Onze vereniging heeft erkende instructeurs Eerste Hulp die tevens erkend reanimatie-instructeur zijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR)
EHBO boek 2e drukEHBO Diploma
Logo NRR Logo OK met tekst

Wist u dat?
Vaak vergoeden verzekeraars deze basis cursus geheel of gedeeltelijk!

Kijk op vergoedingen verzekeraars!